Η Oμάδα

Η ομάδα μας

Αποτελείται από
εξειδικευμένους
και έμπειρους ειδικούς
στην Παιδοδοντία
και την Ορθοδοντική.

Ενημερώνεται διαρκώς
για νέες τεχνικές, υλικά και τεχνολογίες
και παρέχει σύγχρονες οδοντιατρικές
υπηρεσίες υψηλής ποιότητας,
σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

Δουλεύει διαρκώς
με αγάπη, απεριόριστη
υπομονή και σεβασμό
στις ιδιαιτερότητες
του κάθε παιδιού.

Μαρία Πελαργίδου
DDS, MClinDentPaed
University College London
Ειδική Παιδοδοντίατρος

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Από πολύ μικρή ήξερε ότι θα ασχοληθεί με τα παιδιά. Στις εκθέσεις έγραφε “παιδίατρος ή δασκάλα”!

Αποφοίτησε από το Αμερικάνικο Κολλέγιο Ανατόλια και στη συνέχεια από την Οδοντιατρική σχολή του ΑΠΘ το 1995. Αμέσως μετά έφυγε με υποτροφία για το Παρίσι, όπου και παρακολούθησε μεταπτυχιακά σεμινάρια Παιδοδοντιατρικής και Ορθοδοντικής για ένα χρόνο, στο Πανεπιστήμιο René Descartes – Paris VI.

Το 1996 μετακόμισε στο Λονδίνο, όπου και εργάστηκε για δύο έτη ως γενική οδοντίατρος, σε νοσοκομειακές κλινικές και ιδιωτικά ιατρεία του Λονδίνου. Εκεί, αφού εξασκήθηκε σε όλο το φάσμα της Οδοντιατρικής, την κέρδισε οριστικά η Παιδοδοντιατρική.

Πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές τις σπουδές και την κλινική της ειδικότητα στην Παιδοδοντιατρική στο Πανεπιστημίο Eastman-UCL του Λονδίνου, από όπου αποφοίτησε το 2000. Παρέμεινε στο Λονδίνο ως το 2005, όπου και εργάστηκε για πέντε χρόνια ως ειδική Παιδοδοντίατρος, σε δημόσιες κλινικές, νοσοκομεία και ιδιωτικά ιατρεία του κεντρικού Λονδίνου. Παράλληλα εργάστηκε για τρία χρόνια και ως οδοντίατρος ενηλίκων με HIV, σε εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο HIV ασθενών στο κεντρικό Λονδίνο. Στο διάστημα αυτό, η μεγάλη της αγάπη για τα παιδιά και τις ευπαθείς ομάδες εμπλουτίστηκε με βαθειά επιστημονική κατάρτιση και ευρεία κλινική εμπειρία σε όλες τις μεθόδους προσέγγισης και θεραπείας τους. Ανάμεσα σε αυτές και στη χρήση πρωτοξειδίου του αζώτου και γενικής αναισθησίας στην Παιδοδοντιατρική.

Από το 2005 εργάζεται στο δικό της ιδιωτικό ιατρείο στο κέντρο της Αθήνας, που από το 2019 στεγάζεται πλέον στο Παγκράτι. Παράλληλα έχει εργαστεί ως εξωτερικός συνεργάτης – Παιδοδοντίατρος στην Ελευσίνα, το Ιλιον και τη Σαντορίνη.

Στηρίζει τον εθελοντισμό σε κάθε δυνατή ευκαιρία. Σε όλη τη διάρκεια της καριέρας της έχει εργαστεί εθελοντικά ως παιδοδοντίατρος με τους Γιατρούς του Κόσμου, τα χωριά SOS και άλλες εθελοντικές οργανώσεις, σε αποστολές στην Ελλάδα, την Αγγλία και το Ισραήλ.

Είναι μέλος της Ελληνικής Παιδοδοντικής Εταιρίας (www.hspd.gr) της European Academy of Paediatric Dentistry (www.eapd.eu) και της International Association of Paediatric Dentistry (www.iapdworld.org) . Συμμετέχει διαρκώς σε ευρωπαικά και διεθνή συνέδρια σε μία προσπάθεια δια βίου μάθησης και βελτίωσης.

Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά.

Είναι τυχερή μητέρα δύο κοριτσιών και όταν δεν είναι μαζί τους συνήθως κάνει yoga ή βόλτες με το ποδήλατό της. Καταφεύγει στη θάλασσα με την πρώτη ευκαιρία και άλλες μεγάλες της αγάπες είναι τα βιβλία, το θέατρο και το σινεμά.

Αγαπημένοι της ήρωες είναι η Πίπη Φακιδομύτη, ο Αστερίξ και ο Ροζ Πάνθηρας.

Χρυσή Μιχαηλίδου
Dr Med.dent
LMU
Ορθοδοντικός

Γεννήθηκε στην Εδεσσα. Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. το 1996 και συνέχισε τις σπουδές της με υποτροφία από την DAAD του γερμανικού κράτους στην Παιδοδοντία, στο Πανεπιστήμιο LMU του Μονάχου. Ταυτόχρονα ξεκίνησε διδακτορικό στην ορθοδοντική σχετικά με τις επιπτώσεις από την πρόωρη απώλεια νεογιλών δοντιών και παρακολούθησε τα πρώτα της σεμινάρια στην ορθοδοντική. Ένα χρόνο αργότερα ξεκινάει επίσημα την εκπαίδευσή της στην Ορθοδοντική και έχει την τύχη να μαθητεύσει κοντά στους καθηγητές Rolf Berg (Homburg) και Χρήστο Κατσαρό (Bερνη). Συνεχίζει την ειδικότητά της στο Πανεπιστήμιο του Giessen, όπου ξεκινάει δεύτερο διδακτορικό πάνω στην ορθοδοντική συσκευή Herbst με τον πλέον ειδικό καθ. Hans Pancherz. To 2000 χρίζεται διδάκτωρ στο ίδιο Πανεπιστήμιο.

Εργάστηκε σε ιδιωτικά ιατρεία στη Γερμανία και παράλληλα συμμετείχε σε πολυάριθμα διεθνή συνέδρια και σεμινάρια. Είναι πιστοποιημένη στο σύστημα Invisalign (www.invisalign.gr), στην γλωσσική ορθοδοντική WIN (www.lingualsystems.co.uk), είναι εξειδικευμένη στα mini-implants, mini-plates, την συσκευή Herbst κ.α. και ασχολείται τόσο με παιδιά όσο και με ενήλικες. Έχει χαρίσει πανέμορφα χαμόγελα σε πάνω από 2000 άτομα.

Ίδρυσε το δικό της ιατρείο το 2004 στην Έδεσσα και από το 2018 εργάζεται και στην Αθήνα, όπου πλέον διαμένει με την οικογένειά της.

“Μου δίνει μεγάλη χαρά να ασχολούμαι με την Ορθοδοντική, και γίνεται ακόμη μεγαλύτερη όταν ολοκληρώνεται μια θεραπεία και βλέπω τα χαρούμενα χαμόγελα των ασθενών μου. Προσπαθώ πάρα πολύ να βρίσκω για τον καθένα χωριστά το χαμόγελο που του ταιριάζει και επενδύω πολύ χρόνο στην συνεχόμενη εκπαίδευσή μου για τον σκοπό αυτο.”

Μιλάει Γερμανικά, Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά.

Είναι παντρεμένη με τον μουσικό Λευτέρη Γρηγορίου και έχουν δυο κόρες με τις οποίες περνάνε πολλές ώρες. Της αρέσει να κάνει Yoga, Διαλογισμό, Tai chi, να διαβάζει βιβλία για την οικολογία και την παιδαγωγική και να ταξιδεύει.

Μαρία Πενταρβάνη
Βοηθός Οδοντιάτρου

 

Γεννήθηκε στον Πειραιά. Αποφοίτησε από τη Νοσηλευτική Σχολή Αθηνών το 2012. Παράλληλα ετοιμάζεται να ολοκληρώσει τις σπουδές της και ως βοηθός φαρμακοποιού.

Από το 2007 εργάζεται αποκλειστικά ως βοηθός οδοντιάτρου σε ιδιωτικά οδοντιατρεία. Από το 2019 εργάζεται στο παιδικό οδοντιατρείο ως βοηθός οδοντιάτρου και ως επικεφαλής υποδοχής. Εχει την αποκλειστική ευθύνη για την ομαλή και αποτελεσματική του λειτουργία και είναι η πρώτη φωνή που θα ακούσετε και το πρώτο χαμόγελο που θα συναντήσετε. Ο υπομονετικός και πράος χαρακτήρας της κερδίζει αμέσως τη συμπάθεια των μικρών μας φίλων.

Μιλάει Αγγλικά.

Τον ελεύθερο χρόνο της φτιάχνει παζλ 2500 κομματιών, κάνει εκδρομές και βλέπει ταινίες.

Αγαπημένοι της ήρωες είναι ο Σνούπυ και η Αριελ.