Η Oμάδα

Η ομάδα μας

Αποτελείται από
εξειδικευμένους
και έμπειρους ειδικούς
στην Παιδοδοντία
και την Ορθοδοντική.

Ενημερώνεται διαρκώς
για νέες τεχνικές, υλικά και τεχνολογίες
και παρέχει σύγχρονες οδοντιατρικές
υπηρεσίες υψηλής ποιότητας,
σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

Δουλεύει διαρκώς
με αγάπη, απεριόριστη
υπομονή και σεβασμό
στις ιδιαιτερότητες
του κάθε παιδιού.

Μαρία Πελαργίδου
DDS, MClinDentPaed
University College London
Ειδική Παιδοδοντίατρος

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Από πολύ μικρή ήξερε ότι θα ασχοληθεί με τα παιδιά. Στις εκθέσεις έγραφε “παιδίατρος ή δασκάλα”!

Αποφοίτησε από το Αμερικάνικο Κολλέγιο Ανατόλια και στη συνέχεια από την Οδοντιατρική σχολή του ΑΠΘ το 1995. Αμέσως μετά έφυγε με υποτροφία για το Παρίσι, όπου και παρακολούθησε μεταπτυχιακά σεμινάρια Παιδοδοντιατρικής και Ορθοδοντικής για ένα χρόνο, στο Πανεπιστήμιο René Descartes – Paris VI.

Το 1996 μετακόμισε στο Λονδίνο, όπου και εργάστηκε για δύο έτη ως γενική οδοντίατρος, σε νοσοκομειακές κλινικές και ιδιωτικά ιατρεία του Λονδίνου. Εκεί, αφού εξασκήθηκε σε όλο το φάσμα της Οδοντιατρικής, την κέρδισε οριστικά η Παιδοδοντιατρική.

Πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές τις σπουδές και την κλινική της ειδικότητα στην Παιδοδοντιατρική στο Πανεπιστημίο Eastman-UCL του Λονδίνου, από όπου αποφοίτησε το 2000. Παρέμεινε στο Λονδίνο ως το 2005, όπου και εργάστηκε για πέντε χρόνια ως ειδική Παιδοδοντίατρος, σε δημόσιες κλινικές, νοσοκομεία και ιδιωτικά ιατρεία του κεντρικού Λονδίνου. Παράλληλα εργάστηκε για τρία χρόνια και ως οδοντίατρος ενηλίκων με HIV, σε εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο HIV ασθενών στο κεντρικό Λονδίνο. Στο διάστημα αυτό, η μεγάλη της αγάπη για τα παιδιά και τις ευπαθείς ομάδες εμπλουτίστηκε με βαθειά επιστημονική κατάρτιση και ευρεία κλινική εμπειρία σε όλες τις μεθόδους προσέγγισης και θεραπείας τους. Ανάμεσα σε αυτές και στη χρήση πρωτοξειδίου του αζώτου και γενικής αναισθησίας στην Παιδοδοντιατρική.

Από το 2005 εργάζεται στο δικό της ιδιωτικό ιατρείο στο κέντρο της Αθήνας, που από το 2019 στεγάζεται πλέον στο Παγκράτι. Παράλληλα έχει εργαστεί ως εξωτερικός συνεργάτης – Παιδοδοντίατρος στην Ελευσίνα, το Ιλιον και τη Σαντορίνη.

Στηρίζει τον εθελοντισμό σε κάθε δυνατή ευκαιρία. Σε όλη τη διάρκεια της καριέρας της έχει εργαστεί εθελοντικά ως παιδοδοντίατρος με τους Γιατρούς του Κόσμου, τα χωριά SOS και άλλες εθελοντικές οργανώσεις, σε αποστολές στην Ελλάδα, την Αγγλία και το Ισραήλ.

Είναι μέλος της Ελληνικής Παιδοδοντικής Εταιρίας (www.hspd.gr) της European Academy of Paediatric Dentistry (www.eapd.eu) και της International Association of Paediatric Dentistry (www.iapdworld.org) . Συμμετέχει διαρκώς σε ευρωπαικά και διεθνή συνέδρια σε μία προσπάθεια δια βίου μάθησης και βελτίωσης.

Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά.

Είναι τυχερή μητέρα δύο κοριτσιών και όταν δεν είναι μαζί τους συνήθως κάνει yoga ή βόλτες με το ποδήλατό της. Καταφεύγει στη θάλασσα με την πρώτη ευκαιρία και άλλες μεγάλες της αγάπες είναι τα βιβλία, το θέατρο και το σινεμά.

Αγαπημένοι της ήρωες είναι η Πίπη Φακιδομύτη, ο Αστερίξ και ο Ροζ Πάνθηρας.

Αγαμέμνων Παναγιωτίδης
Dr. Med.dent
Heinrich-Heine – University Düsseldorf
Ορθοδοντικός

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Γερμανία. Αποφοίτησε το 2009 από την Οδοντιατρική Σχολή του Ντύσελντορφ με άριστα και πρώτος στο τμήμα του. Συνέχισε στο ίδιο Πανεπιστήμιο με την ειδικότητα του Ορθοδοντικού δίπλα στους διεθνώς αναγνωρισμένους και κορυφαίους καθηγητές Prof. Drescher και Prof. Wilmes.

Ταυτόχρονα ξεκίνησε το διδακτορικό του με τίτλο “Fracture resistance of orthodontic mini implants: a biomechanical in vitro study” και έλαβε τον τίτλο του Διδάκτορα με την ανώτατη βαθμολογία ‘’magna cum laude’’. Στην επιστημονική του δραστηριότητα περιλαμβάνονται παρουσιάσεις σε συνέδρια καθώς και δημοσιεύσεις σε συνεργασία με άλλους συναδέλφους.

Εδώ και οκτώ χρόνια, διευθύνει μία από τις πλέον μεγαλύτερες ορθοδοντικές κλινικές στην Ολλανδία της εταιρείας Orthocenter (50 ορθοδοντικά ιατρεία) έχει αντιμετωπίσει περιπτώσεις που καλύπτουν όλο το εύρος των ορθοδοντικών προβλημάτων σε παιδιά και ενήλικες.

Έχει ασχοληθηθεί με τον Πρωταθλητισμό στο στίβο και συμμετείχε σε Εθνικούς και Διεθνείς αγώνες με την ομάδα της Bayer Leverkusen και του Παναθηναϊκού Α.Ο.

Μένει μόνιμα στην Ολλανδία αλλά επεισκέπτεται πολύ συχνά την Αθήνα. Όπως δηλώνει: “Είμαι πολύ χαρούμενος που μου δίνεται η ευκαιρία να συνεργαστώ με την εξαιρετική συνάδελφο Μαρία Πελαργίδου και να προσφέρω την εμπειρία μου στην Ορθοδοντική στο Ιατρείο της. Το μεγάλο μου όνειρο να εργασθώ στην Πατρίδα μου γίνεται πραγματικότητα”.

Μιλάει Ελληνικά, Αγγλικά, Γερμανικά και Ολλανδικά.

Μαρία Πενταρβάνη
Βοηθός Οδοντιάτρου

 

Γεννήθηκε στον Πειραιά. Αποφοίτησε από τη Νοσηλευτική Σχολή Αθηνών το 2012. Παράλληλα ετοιμάζεται να ολοκληρώσει τις σπουδές της και ως βοηθός φαρμακοποιού.

Από το 2007 εργάζεται αποκλειστικά ως βοηθός οδοντιάτρου σε ιδιωτικά οδοντιατρεία. Από το 2019 εργάζεται στο παιδικό οδοντιατρείο ως βοηθός οδοντιάτρου και ως επικεφαλής υποδοχής. Εχει την αποκλειστική ευθύνη για την ομαλή και αποτελεσματική του λειτουργία και είναι η πρώτη φωνή που θα ακούσετε και το πρώτο χαμόγελο που θα συναντήσετε. Ο υπομονετικός και πράος χαρακτήρας της κερδίζει αμέσως τη συμπάθεια των μικρών μας φίλων.

Μιλάει Αγγλικά.

Τον ελεύθερο χρόνο της φτιάχνει παζλ 2500 κομματιών, κάνει εκδρομές και βλέπει ταινίες.

Αγαπημένοι της ήρωες είναι ο Σνούπυ και η Αριελ.